Ahla Mossens Vilthägn

Rådjursstek

 

1,2 kg rådjursstek

1 msk smör

1 tsk chiliflakes

3 msk hackad persilja

1 tsk salt

3 krm svartpeppar

Sätt ugnen på 125 grader. Bryn steken runt om i en stekpanna eller stekgryta i smör. Lägg över steken i en ugnsform eller behåll den i stekgrytan. Krydda rådjurssteken med chili, hackad persilja, salt och peppar. Sätt i en stektermometer. Sätt in rådjurssteken i ugnen.

Stek rådjurssteken i ca 1 timme och 15 minuter. Rådjurssteken ska ha runt 56 grader i innertemperatur. Ta ut rådjurssteken och låt vila inslagen i folie i 20 minuter.

Skär upp rådjurssteken i så tunna skivor du kan, mot köttfibrerna, och lägg upp på fat till servering. Garnera gärna med färsk hackad persilja. Servera rådjurssteken med önskade tillbehör.

Allt innehåll på denna webbplats © 2019 Ahlamossens Vilthägn . Producerad av 035Media