Ahla Mossens Vilthägn

Recept – Viltköttbullar – 4 portioner

Viltköttbullar 4 port

 

1meatballs

 

 

Både barn och vuxna älskar köttbullar i gräddsås. Den feta vispgrädden är bra för den magra viltfärsen.

Detta behöver du:

 

5oo g hjort eller älgfärs

1 ägg

1 tsk salt

Nymalen peppar

1 gul lök

3 enbär

2 dl vispgrädde

½ dl ströbröd

Smör till stekning

Rör samman färs, ägg, salt, och peppar till en slät smet. Skala och riv löken, finhacka enbären och blanda i tillsammans med resten av ingredienserna till köttbullarna. Blanda smeten ordentligt och forma till köttbullar. Bryn dom tills dom fått fin färg och låt dom sedan eftersteka i ugnen tills köttsaften är klar.

Allt innehåll på denna webbplats © 2017 Ahlamossens Vilthägn . Producerad av 035Media