Ingridienser
8 pers
1,5 kg hjortkött eller älgkött i kuber
1 gul lök
3 klyftor vitlök
2 morötter
5 dl svamp
1 tsk paprikapulver
5 dl rödvin
cirka 5 dl vatten
3 dl grädde
salt och vitpeppar + smör att steka i.
Gör så här
1. Skala och hacka lök och vitlök grovt. Fräs i smöret.
2. Tillsätt köttet. Stek i tio minuter. Rör om då och då.
3. Tillsätt rödvinet, morötter och svamp. Smaka av med salt och vitpeppar. Låt koka in.
4. Spä sedan med vatten allt eftersom grytan kokar ner och smaka av med grädden.
5. Koka hjortgrytan i ca 2 timmar. Smaka på köttet om det är mört då är grytan klar att servera.
Hjortgrytan blir ännu godare om den får stå i kylen över natten.