Ingredienser
500 g hjortfärs ( det går att använda vilken viltfärs som helst)
2 lökar
6 potatisar
2 röd paprika
3 morötter
4 köttbuljongtärningar
10 dl vatten
1 msk paprikapulver
2 tsk soja
½ krm kajennpeppar
2 vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
salt + smör till stekning
Gör så här
1. Skala och hacka löken. Skala och skär potatisen i tärningar. Dela och kärna ur paprikorna. Skär dem i tärningar.
2. Fräs lök och paprika i en kastrull i smör ett par minuter. Tillsätt potatis, buljongtärningar, morötterna, vatten och paprikapulver. Låt koka under lock i ca 15 min.
3. Bryn färsen i lite smör i en stekpanna.
4. Lägg ner den i soppan tillsammans med tomatpuré, soja, kajennpeppar, pressad vitlök och 1/2 tsk salt. Låt koka på svag värme i ca 5 minuter.
Servera med vitt bröd, turkisk yoghurt och gärna ett glas rött vin.