Rådjursstek
Ingredienser
1,2 kg rådjursstek
1 msk smör
1 tsk chiliflakes
3 msk hackad persilja
1 tsk salt
3 krm svartpeppar
Gör så här
1. Sätt ugnen på 125 grader.
2. Bryn steken runt om i en stekpanna eller stekgryta i smör.
3. Lägg över steken i en ugnsform eller behåll den i stekgrytan.
4. Krydda rådjurssteken med chili, hackad persilja, salt och peppar.
5. Sätt i en stektermometer. Sätt in rådjurssteken i ugnen.
6. Stek rådjurssteken i ca 1 timme och 15 minuter. Rådjurssteken ska ha runt 56 grader i innertemperatur. Ta ut rådjurssteken och låt vila inslagen i folie i 20 minuter.
Skär upp rådjurssteken i så tunna skivor du kan, mot köttfibrerna, och lägg upp på fat till servering. Garnera gärna med färsk hackad persilja. Servera rådjurssteken med önskade tillbehör.