Rådjursstek

Ingredienser

1,2 kg rådjursstek
1 msk smör
1 tsk chiliflakes
3 msk hackad persilja
1 tsk salt
3 krm svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 125 grader.

2. Bryn steken runt om i en stekpanna eller stekgryta i smör.

3. Lägg över steken i en ugnsform eller behåll den i stekgrytan.

4. Krydda rådjurssteken med chili, hackad persilja, salt och peppar. 

5.  Sätt i en stektermometer. Sätt in rådjurssteken i ugnen.

6. Stek rådjurssteken i ca 1 timme och 15 minuter. Rådjurssteken ska ha runt 56 grader i innertemperatur. Ta ut rådjurssteken och låt vila inslagen i folie i 20 minuter.

Skär upp rådjurssteken i så tunna skivor du kan, mot köttfibrerna, och lägg upp på fat till servering. Garnera gärna med färsk hackad persilja. Servera rådjurssteken med önskade tillbehör.