Nu har vi kört alla årets rundor. Hoppas vi ses 2024.


27 maj och 17 juni kör vi åter igen vår fina Cykelrunda. Samla ihop vännerna och pumpa cyklen och få en härlig dag.

Provsmakningsrundan 2023

23km beräknad tid ca 4,5 timmar

5 besöksmål med provsmak och en vildmiddag som avslutning.

450kr/ cyklist

I år så startar vi hos Ahla mossens vilthägn med en titt på och smak från deras gårdsbutik. Det är snart 20 år sedan Jonas och Vivianne fick en lysande ide att bygga ett hjorthägn för att hålla markerna öppna. Idag finns det en året runt öppen gårdsbutik med allt vilt från fågel till älg. Viltslakteriet är i gång höst och vinter och på sommaren öppnas en härlig viltrestaurang i hägnet där man får avnjuta vilda maträtter med god dricka. 

Sedan cyklar vi lugnt och stilla på fina cykelvägar ner mot Laholm och vidare mot lilla Tjärby.

Andra stoppet blir hos Christina på Lilla Tjärby trädgård. Här får vi lite tips om sommarens blommor och får höra om deras fina jordgubbsodling. Sedan cyklar vi tillbaka genom lilla Tjärby och på cykelvägen mot Veinge.

Tredje stoppet blir hos Wessingekälla Brygghus som är Veinges egna microbryggeri sedan 2015. Bryggeriet ägs och drivs av Patrik & Marie Eriksson och Niklas & Johanna Högberg. Här jobbar dom småskaligt och hantverksmässigt med flera olika sorters ölstilar varav flertalet finns på systembolagen i Laholm och våra grannkommuner. Ni får titta in i bryggeriet och smaka deras produkter direkt från tanken.

Nu hoppar vi på cykeln igen och tar oss en kort stäcka genom Veinge för att besöka Leja Lindén Jacobssons konstateljé. Här möter Leja er och visar upp konstgården, skulptur och måleri.  Med färg och form hoppas hon kunna skapa en dialog med betraktarens inre och kanske väcka minnen eller energier till liv.

”När det vilda får utrymme, så dansar själen”, citat av Leja.

Vidare ut på vägarna igen mot Skogaby Lantbruk för att träffa Josefin och Markus.  Nötköttsproducenterna som startade Laholms första musteri hösten 2020. Förutom köttproduktionen som gått från storskalig till småskalig så finns nu även ett musteri och en gårdsbutik samt odling av obesprutad sparris, hallon och sötpotatis. I musteriet tillverkas äppelmust under säsong och du kan även lämna in och få dina egna äpplen mustade. När äppelsäsongen är över tillverkas andra hantverksdrycker av svenska bär.

Sedan cyklar vi den sista sträckan över säbyholmsslätten på små slingrade vägar mot Ahla mossens igen för att besöka viltrestaurangen och se den härliga utsikten över vattnet och djuren. Här får en middag på viltkött och njuta av en härlig avslutning på en härlig dag. Kanske kommer dovhinden Karin och hennes tjejgäng och hälsar på och vill ha en bit knäckebröd. Följ Smaker av Laholm facebook för ny löpande information.