Ahla Mossens Vilthägn

Vildsvin på äppelbädd

 

600 g vildsvinsfilé eller ytterfilé

salt och peppar

2 st äpplen

1 st purjolök

1 st röd paprika

0.5 dl äppeljuice

Bryn filén gyllene runtom i lite matfett. Krydda med salt och peppar.

Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och strimla purjolöken. Lägg allt i en smord eldfast form. Häll över äppeljuicen.

Lägg köttet ovanpå  med termometer i och stek allt klart mitt i ugnen tils termometern visar ca 60-72 grader, ca 20-25 minuter.

Skiva köttet och lägg skivorna ovanpå äppelbädden. Bjud sås, potatisgratäng och sallad till.

Allt innehåll på denna webbplats © 2019 Ahlamossens Vilthägn . Producerad av 035Media