Öl & Mat-rundan 17/7 & 7/8

Smaker av Laholm, lördag 17 juli & 7 augusti 2021
Laholm / 20 km / 3 stopp

Upplev dofterna. utsikten och smakerna av Laholm från cykelsadeln. Här trampar du runt i lugn takt mellan härliga smakupplevelser och underbara miljöer runtomkring Laholm.

Stopp 1. Strandhotellet, Mellbystrand

Vi startar hos Marcus & Viktor på Strandhotellet i Mellbystrand.  Första stoppet på resan och här välkomnas ni hjärtligt med öppna armar under det stora segeltaket på uteserveringen. Kalla somriga drycker står redo för servering när ni anländer och givetvis har vi lokalbrygd öl ifrån våra vänner på Wessinge Brygghus. Tillsammans avnjuter vi vår klassiska räkmacka med handskalade räkor, ägg, majonnäs, dill & citron på danskt rågbröd. Perfekta starten på kommande heldag med ett glas gott i handen och mat i magen med utsikt över den nya aktiviteten som täcker stora delar av trädgården.

Efter att i lugn och ro ätit och tittat på Strandhotellets nya förströelser så börjar du trampa mot Veinge och ölprovningen hos Wessingekälla brygghus. Du cyklar i lugn takt över Hökafältet och genom Tjärbylandets härliga odlingslandskap mot Veinge.

Stopp 2. Wessingekälla Brygghus, Veinge

Väl framme i Veinge så väntar en ölprovning hos Wessingekälla brygghus i gamla stationshuset mitt i Veinge city. Du kommer att få smaka på några sorter från deras fina systembolagssortiment, och kanske någon överraskning därtill. Vi smakar av ölsorterna ihop med delikatesser från Ahla Mossens Vilthägn och pratar även om hur olika smaker påverkar varandra.

Efter en timme i ölets underbara smakvärld lämnar du Veinge för att trampa lugnt vidare mot Ahla. Ni tar cykelvägen ut ur Veinge mot Laholm och cyklar sedan på småvägar över Säbyholm mot det sista stoppet i Ahla.

Stopp 3. Ahla Mossens Vilthägn, Ahla

I viltrestaurangen väntar en två-rätters middag på er.  Här sitter du i det fria i en underbar natur och med en högklassig viltmeny, mitt i hjorthägnet. Dofterna från utomhusköket blandas med nyfikna hjortar i hägnet som stilla strosar förbi. I den rustika viltrestaurangen får du tid att varva ner och njuta av den vackra utsikten över hägnet och intilliggande sjön. Och självklart den goda maten. Idag bjuds det på grillad vildsvinsrygg med krämig potatisgratäng och lokala rotsaker. Till efterrätt serveras du en god chokladkaka. Här finns givetvis även ölen från Wessingekälla.

Välj önskat datum och klicka nedan för att komma till bokningssidan: