Öl & Mat-rundan 16/7 & 13/8

Smaker av Laholm, lördag 16 juli & 13 augusti 2022
Laholm / 20 km / 3 stopp

Upplev dofterna. utsikten och smakerna av Laholm från cykelsadeln. Här trampar du runt i lugn takt mellan härliga smakupplevelser och underbara miljöer runtomkring Laholm. Den här rundan går i lugn och ro och man får tid att sitta och umgås med både gamla och nya vänner.

Stopp 1. Karlssonsmat, Laholm

Du startar din tur med en rejäl brunch hos Helena på Karlssons mat med flera Laholmssmaker i brunchen så får ni även en folköl från Wessingekällas nya cykelöl. Ni sitter och umgås i lugn och ro innan ni efter en dryg timme börjar turen mot Veinge och Wessingekällas brygghus. 2019 tog Helena över den mkt välkända lunchrestaurangen Matlådan. Den har under många år varit en mkt uppskattad lunchrestaurang för laholmarna på industriområdet. Med servering av rejäl husmanskost och sallader. Helena har nu utvecklat det med frukostservering och även catering med bla smörgåstårtor med lokal anknytning. Det finns även Laholmsbrickan som Helena skapat med flera lokala Laholmsproducenter.

Stopp 2. Wessingekälla Brygghus, Veinge

Väl framme i Veinge så väntar en ölprovning hos Wessingekälla brygghus i gamla stationshuset mitt i Veinge city. Du kommer att få smaka på några sorter från deras fina systembolagssortiment, och kanske någon överraskning därtill. Vi smakar av ölsorterna ihop med delikatesser från Ahla Mossens Vilthägn och pratar även om hur olika smaker påverkar varandra.

Efter en timme i ölets underbara smakvärld lämnar du Veinge för att trampa lugnt vidare mot Ahla. Ni tar cykelvägen ut ur Veinge mot Laholm och cyklar sedan på småvägar över Säbyholm mot det sista stoppet i Ahla.

Stopp 3. Ahla Mossens Vilthägn, Ahla

I viltrestaurangen väntar en två-rätters middag på er.  Här sitter du i det fria i en underbar natur och med en högklassig viltmeny, mitt i hjorthägnet. Dofterna från utomhusköket blandas med nyfikna hjortar i hägnet som stilla strosar förbi. I den rustika viltrestaurangen får du tid att varva ner och njuta av den vackra utsikten över hägnet och intilliggande sjön. Och självklart den goda maten. Idag bjuds det på en god viltmeny och god efterrätt.  Här finns givetvis även ölen från Wessingekälla.

Välj önskat datum och klicka nedan för att komma till bokningssidan: