Gryta på vildsvin, aprikoser och cashewnötter
Ingridienser
0.8 kg vildsvinskarré
2 msk tomatpuré
2 dl rödvin
1 l buljong
4 st lagerblad
4 st timjankvistar
6 st vitlöksklyftor, hela
6 st schalottenlökar, strimlade
1 dl russin
15 st aprikoser
1 dl cashewnötter eller mandel, rostade
15 st mandelpotatisar, kokta och skalade
0.5 dl örter, blandade
medelhavs yoghurt, till servering
Gör så här
1. Tärna karrén i 2 centimetersbitar och bryn dem i smör. Krydda med salt och peppar. Tillsätt tomatpurén, vin och buljong. Koka upp och skumma av.
2. Lägg i kryddorna och sjud på låg värme i cirka 20 minuter.
3. Fräs upp löken tillsammans med mandel, aprikoser och russin. Lägg ner fräset i grytan tillsammans med potatisen som delats i mindre bitar. Koka i 5 minuter.
4. Vänd i örterna och red eventuellt av med maizena. Smaksätt med salt och peppar.
5. Servera grytan med ett gott bröd och en god yoghurt.