Vildsvinsfilé med gräddig dragonsås
Ingredienser
700-800 g vildsvinsfilé eller ytterfilé
2 msk smör
3 vitlöksklyftor
2 dl grädde 40%
½ dl mjölk
1 tsk örtsalt
1 msk dragon
1 msk torkad persilja
1 msk viltfond
Lite svartpeppar
1 msk sweet chilisås
Gör så här
1. Börja med att ta fram filéerna ett par timmar innan du ska steka dom så de är rumsvarma.
2. Putsa köttet rent från hinnor och fett. Skär filéerna i 1,5 cm skivor och stek dem i smör i 1/2 till ett par minuter på var sida.
3. Har du termometer så stick in den och kolla. Avbryt stekningen vid 56 grader. Stek i 2 omgångar så inte köttet ligger för tätt i stekpannan.
4. Flytta över till annat fat.
5. Hacka och stek vitlöken. Häll grädden och mjölken i stekpannan med stekskyn och rör eller vispa om. Krydda och koka försiktigt upp på svag värme. Smaka av.
6. Flytta över filébitarna till pannan och värm försiktigt i 5-10 minuter innan servering.
Servera gärna potatismos och en god sallad till. Smaklig måltid!