Viltköttbullar
Ingredienser
600 g vildsvinsfärs
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda ihop färsen med salt och kryddor (och grädden om du använder hjort).
3. Lägg ut baconen så det nästan täcker ett bakplåtspapper, tryck ut färsblandningen ovanpå. Den ska bli ca 1 cm tjock. Antingen trycker man med händerna eller så lägger man ett bakplåtspapper till över och rullar ut det med kavel.
4. När färsblandningen täcker baconet så bred på färskosten. Man kan ta vilken smak man vill men vi gillar vitlök eller paprika.
5. Sedan rullar man ihop kakan som en rulltårta från ena sidan med hjälp av bakplåtspapperet under baconet.
6. Lägg rulladen i en smörad ugnsform och pensla med någon typ av olja eller grillglace.
7. Ställ in i ugnen på något under mitten. Använd gärna termometer och ta ut rulladen när den visar 65 grader.
8. Skiva rulladen i 2 cm tjocka skivor och ät med rödvinssås, rostade potatis och en fräsch sallad.
Man kan i princip ha vilken fyllning som helst i. Prova att grilla den på grillen, låg temp, och stö på farinsocker eller glace i slutet. Ljuvligt gott!